woensdag 1 december 2010

De woningmarkt, de impasse en een Kabinet dat niets oplost

De woningmarkt zit in Nederland helemaal vast. Bijna niemand durft meer een huis te kopen, bijna niemand schuift door van een goedkoop huurhuis naar een duurder koophuis. Resultaat: lange wachttijden voor een huurwoning. En nieuwe koopwoningen worden bijna niet verkocht.
Ik heb daar als wethouder mee te maken. Ik zie dat de wachtlijsten voor een huurwoning oplopen, dat mensen al meer dan 5 jaar op een huurwoning moeten wachten. Maar ik zie ook dat nieuwbouwwoningen niet verkocht worden, en dat veel mensen uit de bouwnijverheid hun baan verliezen. Woningnood, onverkoopbare woningen en werkloze bouwvakkers. Dat moet toch slimmer kunnen!

Lees hierna 7 redenen waarom de koopmarkt hartstikke klem zit. En 4 redenen waarom ook de huurmarkt klemvast zit.
Lees hier verder.

1 reacties:

Op 18 december 2010 om 21:12 , Anonymous Anoniem zei...

Dag Jos,
Jouw verhaal staat als een huis, nagenoeg niets tegen in te brengen. En dan de maar:
woningmarkt - impasse - een Kabinet, dat niets oplost. Is het niet zo, dat tijdens de grootste crises, de toenmalige regering met jouw partij op de voorgrond de kiezers in verwarring hebben gebracht met de royale steun aan banken en financiële instellingen. Is het nu op dit moment vreemd, dat je eigen partijgenoten van jullie vervreemden omdat i.p.v. de A van arbeider verschoven is naar de M middenklasser? Is het niet zo, dat geluiden uit de gemeenschap, ik memoreer Rivierenwijk en Landsherenkwatier, dat óók in Deventer het met de KENvoorraad bergafwaarts ging? Heeft de politiek zitten slapen? Maar dit is sneeuw van gisteren. Ieder weldenkend mens in ons land wacht op initiatieven, die dit land er weer bovenop helpt. Goed, dat door jou aandacht wordt besteed aan dit vraagstuk, maar liever had ik gelezen; wij de politiek, zetten de schouders eronder, dat wij uit deze slamazzel komen. Jullie invloed bij woningcorporaties is groot, dus begin hier. Breek de bouwstop open. Zorg voor goede voorlichting van "huur op maat", zodat de mensen hiervan kennis nemen. Dwing met elkaar de banken, die ongemerkt hun exclusieve positie(dankzij de belasting betalende Nederlanders) weer innemen tot inkeer.
Nu spelen zij zonder enige vorm van service weer mooi weer voor hun eigen portemonnaie.
Ik beschrijp je bezorgdheid en geloof in jouw passie voor de onderliggenden in onze maatschappij.
Maak van je partij weer een betrouwbare en duidelijke afspiegeling van deze maatschappij. Meer bevlogen mensen(b.v. zoals jij) in de 2e kamer en minder baantjesjagers. Jammer, dat van je eigen partij zo weinig mensen reageren. Dood gelult door de betweters in Den Haag?
>Correctie: onderaan pagina 1 gezin verdient €40.000,00 per maand zal vermoedlijk per jaar zijn?<
Vertel in Den Haag, dat in 2010 woningnood een vies woord is.

Groet,

Harry

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage