woensdag 19 januari 2011

Vakantie voor Rivierenwijkers

Vandaag op mijn spreekuur in Rivierenwijk kwamen Ria en David Eskens en Fred Bomhof op bezoek. Zij hadden zo'n leuk initiatief, echt iets om verder te vertellen.

Er zijn in Rivierenwijk bewoners die niet het geld hebben om met vakantie te gaan. En als je het niet makkelijk hebt is het wel zo fijn als je er even uit kunt. De drie bezoekers hebben de stichting "Even er uit" opgericht. De stichting wil een stacaravan op een recreatieterrin kopen. In die caravan kunnen dan steeds andere bewoners van de Rivierenwijk een weekje frisse energie opdoen. Om de caravan te kopen is wel geld nodigh. Dat geld wil men nu bij elkaar gaan harken.

Een prachtig initiatief van onderop. Dat is de kracht van Deventer. Ik heb desgevraagd aangebonden om mede als "lid van het comité van aanbeveling" op te treden. En ik vraag u, Deventenaren, om te helpen. In Rivierenwijk zijn de nodige kinderen die de hele zomer in hun eigen wijk rondhangen, omdat hun ouders er niet op uit kunnen. Doe het ook voor die kinderen.

2 reacties:

Op 25 januari 2011 om 17:49 , Blogger Jos Pierey zei...

Ik ben door bewoners van het Rode Dorp aan de jas getrokken dat ook daar een soortgelijke organisatie bestaat. Daarvan acte. Steun dus ook de bevlogen bewoners van het Rode Dorp die hun minder fortuinlijke buurtgenoten aan een vakantie willen helpen.

 
Op 12 februari 2011 om 14:26 , Anonymous Anoniem zei...

Dat soort bewoners zijn er natuurlijk overal,maar niet iedere bewoner is er van op de hoogte,dus zou daar meer pupliciteit over moeten worden gemaakt,dus mensen reik elkaar de hand.
Verder ken ik niet een gezin (rode dorp-3 bergen) die dan ook al eens gebruik heeft gemaakt van deze,organisatie cq is uitgenodigt.

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage