dinsdag 25 januari 2011

Rollecate: een frisse start na een langdurige impasse

De voormalige Rollecateschool nabij het oude ziekenhuis ligt er al vele jaren onderkomen bij. Eerst was het plan het gebouw af te breken, daarna om het op te knappen. Maar de kunstenaars die het pand huurden brachten bijlange onvoldoende huur op om het gebouw op te knappen. De kans bestaat zels dat de brandweer het gebouw binnenkort afkeurt en sluit. Impasse dus. Ook de Rollecatetuin ligt er wat overwoekerd bij. De bewoners hebben via een burgerinitiatief gevraagd om de tuin op te mogen knappen. Maar ook hier: geen geld. Dus ook al een aantal jaren geen vooruitgang.

Gisteren hebben we de bewoners van het Rollecatekwartier en de kunstenaars in het Rollecategebouw laten weten dat we de impasse willen doorbreken. Hoe? De komende maanden gaan we met de kunstenaars praten over een alternatief gebouw, elders in de stad. Voor het rollecategebouw hebben we gezocht naar een functie in de woon-zorg sfeer die in staat is het gebouw te kopen en op te knappen. Uit de verkoopopbrengst stellen we voor om E 100.000 beschikbaar te stellen om de tuin -die uiteraard openbaar blijft- op te knappen zodat het een juweeltje voor de buurt wordt. Dit is echt een win-win situatie: een frisser gebouw voor de kunstenaars, een nieuwe gebruiker van het gebouw die het gebouw opknapt, en een forse investering in de tuin.

We gaan nu alles verder invullen. We mikken er op om in april het hele verhaal in harde afspraken omgezet te hebben. Tussendoor zullen we de bewoners voorstellen aan de beoogde toekomstige gebruiker van het gebouw. Uiteraard komt de gemeenteraad ook aan het woord. In het kader van het burgerinitiatief zullen zij zich immers over dit onderwerp buigen. Ik verwacht dat de raad dit in maart zal agenderen.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage